Jouw partner, de waarzegger

Je hebt al een tijd een relatie met deze man. Het begin is alsof je een sprookje bent binnengestapt. Hij geeft je aandacht, maakt tijd voor je vrij, en jullie doen samen de leukste dingen: romantische diners, gezellige familiefeestjes, noem maar op. Je zweeft op een roze wolk en geniet van elk moment samen. Het is perfect, niks om over te klagen.

Maar na een aantal maanden begint er iets te veranderen. Je merkt dat hij minder tijd voor je vrijmaakt en meer tijd met zijn vrienden doorbrengt. Hij zegt zelfs nee tegen het bijwonen van een verjaardagsfeestje met jou. Wat is er gebeurd met je prins op het witte paard?

In plaats van gezellige avonden samen, is hij nu vaker met zijn vrienden te vinden. Je voelt je steeds meer buitengesloten, en de roze wolken boven je hoofd veranderen langzaam in dreigende, zwarte onweerswolken. De teleurstelling slaat toe en je wordt steeds stiller en stiller.

Je zegt niets over wat je dwars zit en trekt je terug in je eigen gedachten. Als je partner vraagt wat er aan de hand is, geef je een vaag “niets”, terwijl je eigenlijk wil schreeuwen: “volgens mij zie je mij niet staanā€. Hij merkt wel op dat je minder praat, maar gaat vrolijk verder met zijn leven. En jij durft niks te zeggen.

Hoe nu verder?

Kijk, ik snap het: we willen allemaal dat onze partner een soort gedachten lezende superheld is die precies weet wat we nodig hebben, wanneer we het nodig hebben. Maar jouw partner heeft geen magische krachten om in je hoofd te kijken. (Als hij dat wel kon, zou hij waarschijnlijk ook nog steeds niet begrijpen waarom vrouwen altijd zoveel schoenen nodig hebben).

Het punt is: hij weet niet wat je dwarszit. Communicatie is het toverwoord in elke relatie. Vertel hem wat je niet leuk vindt, wat je dwarszit. Zet je gevoelens op tafel, werk samen aan een oplossing en kom voor jezelf op. Ja, het kan eng zijn, maar wie weet verandert die zwarte wolk weer in een roze wolk als je openhartig durft te zijn. Zet jouw angst opzij dat hij je in de steek zal laten als je voor jezelf opkomt. Door niets te zeggen loop je het risico dat je alles opkropt. Op een gegeven moment hou je het niet meer vol en moet je zeggen wat je dwars zit met als gevolg dat de bom barst in jullie relatie.

Wil je leren hoe je het beste voor jezelf kunt opkomen zonder dat het voelt alsof je een angstaanjagende draak moet verslaan? Plan dan een gratis gesprek met mij in. Ik help je graag met het vinden van je innerlijke kracht en je stem in je relatie.