Over mij

Als ik naar mezelf kijk dan heb ik mij ontwikkeld van een onzeker schuchter meisje tot een krachtige en gelukkige vrouw die volop in het leven staat.

Hallo, ik ben Sharita. Ik heb tot mijn 20e jaar in Suriname gewoond en daarna ben ik met mijn familie naar Nederland verhuisd. Ik ben toen ook getrouwd en begon met de opleiding tot mondhygiënist. Mijn huwelijk heeft 6 jaar geduurd. Na deze periode heb ik een aantal jaren gemediteerd, waarbij ik ieder jaar naar India ging om intensief te mediteren. Het was een bijzondere manier van leven voor mij met weinig sociale activiteiten en veel mediteren. Ik had in deze fase van mijn leven geen behoefte aan een relatie.

Ik ben na 7 jaar gestopt met deze vorm van meditatie, omdat ik toch behoefte aan meer sociale contacten. Ik begon met het daten en nam deel aan het uitgaansleven.

Mijn verwachting was dat ik een hele leuke man zou ontmoeten die oprecht van mij hield en mij zou waarderen en respecteren. Helaas ontmoette ik mannen die niet oprecht geïnteresseerd waren in mij of bindingsangst hadden.

Ik ontmoet voor mijn gevoel iedere keer de verkeerde partner, de partner die niet bij mij paste.

Ondertussen had ik mijn eigen praktijk als mondhygiënist opgezet en begon ik op mijn 37e jaar met mijn studie psychologie aan de Universiteit van Leiden. Deze studie heb ik in 5 jaar afgerond. Door de studie psychologie en het lezen van boeken die te maken hadden met persoonlijke ontwikkeling was de ontdekking dat ik eerst van mezelf moest houden voordat een ander oprecht van mij kon houden.

Ik begon dus met mijn persoonlijke ontwikkeling, waarbij ik leerde wie ik ben en ik leerde om van mezelf te houden. Ik kwam erachter wat mijn kwaliteiten zijn, wat mijn eigen waarde is. Ik heb gewerkt aan het hebben van zelfrespect. Ik wist wat ik wilde van het leven en welke partner bij mij paste. Niet lang hierna ontmoette ik een lieve man die oprecht van mij houdt, waarmee ik kan lachen en die mij respecteert en ondersteunt.

Als ik naar mezelf kijk dan heb ik mij ontwikkeld van een onzeker schuchter meisje tot een krachtige en gelukkige vrouw die volop in het leven staat. Met een lieve man, een eigen bedrijf en veel plezier in het leven. En ik groei nog dagelijks.

Ook in mijn relatie word ik af en toe geconfronteerd met mijzelf. Maar ik sta nu stevig in mijn schoenen. Ik gun jou ook het allerbeste en wil je graag ondersteunen in jouw reis.

Naast mijn studie psychologie heb ik andere cursussen gevolgd waaronder: Cognitieve gedragstherapie, Pulsar Academie, coaching technieken en – instrumenten. Ook volg ik op dit moment cursussen bij The Mindvalley. 

Daarnaast vind ik het fijn om bij te leren door boeken te lezen van onder andere Joe Dispenza, Anthony Robbins en Stephen Covey.

Wat zeggen mensen over SB4U?