Gedachten manifesteren Dingen

De kracht van gedachten

Heb je weleens van het boek “The Secret” van Rhonda Byrne gehoord?

Dit boek was een van de eerste boeken die ik gelezen heb op het gebied van persoonlijke ontwikkeling tijdens mijn studie psychologie. Ik zag het voorbij komen tijdens de Ophrah Winfrey Show. Met het lezen van onder andere dit boek begon voor mij mijn innerlijke reis naar persoonlijke groei. In die tijd was ik absoluut niet positief ingesteld en ongelukkig.

Ik wil een aantal punten met jullie delen, wat ik geleerd heb van dit boek:

Positieve gedachten

Het hebben van positieve gedachten heeft een positieve invloed op je leven. Met krachtige gedachten trek je mooie dingen aan. Je kan jouw negatieve gedachten veranderen in positieve gedachten. Dit heeft aandacht en focus nodig. Als je gewend bent om negatief te denken, kun je niet verwachten dat je van de ene op de andere dag positief gaat denken. Het is met aandacht en focus dat jij jouw gedachten van negatief in positief kunt veranderen.

Positieve gevoelens

Het is de combinatie positieve gedachten en positieve emoties die ervoor zorgen dat je mooie dingen aantrekt. Jouw positieve emoties geven jouw gedachten extra kracht. Positieve emoties zoals liefde, geluk, blijdschap, plezier geven jouw gedachten een enorme boost.

Dankbaar zijn

The Secret heeft mij geleerd om dankbaar te zijn. Ik zat zo diep in de put in de periode dat ik dit boek las, dat ik niets kon waarderen. Ik heb toen geleerd om dankbaar te zijn voor de kleinste dingen in mijn leven, zoals het hebben van een tandenborstel. Wat ik nog steeds doe is aan het einde van mijn meditatieoefening (die ik elke ochtend doe) dankbaar zijn voor alles in mijn leven. Ik heb zelfs een dankbaarheidsboek. Dankbaarheid voelen in jouw hart, maakt jou zeker weten tot een gelukkig en liefdevol mens.

Alles is te bereiken

Je kunt met de juiste mindset veel bereiken in jouw leven. Uiteraard zijn er soms dingen in jouw leven waar je geen controle over hebt. Alleen is de vraag: “hoe ga je met de situatie om?” Welke gedachten heb jij over deze situatie? Zoek jij naar oplossingen of geef je de moed op?

Nog een tip van mij

Ben je niet succesvol op een bepaald gebied, bijvoorbeeld op werk- of relatie gebied? Weet jij welke beperkende gedachten jij hebt over deze onderwerpen? Jouw negatieve gedachten / overtuigingen maken dat je niet groeit en vooruitkomt. De oplossing is:

1. Verander jouw negatieve gedachten in positieve gedachten. Oefen om vaker deze gedachten te hebben.

2. Verander jouw negatieve emoties. Oefen om vaker positieve emoties te hebben.

3. Wees dankbaar voor alles wat je hebt. En voel ook alvast dankbaarheid voor wat jij wilt.

Wil je meer weten over hoe jij jouw gedachten kunt veranderen, kijk dan naar de online cursus die ik aanbied: “de kracht van gedachten” (www.sb4ucoaching.nl/cursussen

Wees dankbaar en positief.