Deze date wordt toch niks

Je staat voor de spiegel je klaar te maken voor een date en denkt: ”het zal toch weer niks worden”.

Soortgelijke gedachten had ik ook terwijl ik aan het daten was. In het begin van mijn dating fase was ik enthousiast, positief en had de gedachten: “ ik zal wel heel snel mijn soulmate ontmoeten”. Ik begon met frisse moed te daten en ontmoette verschillende mannen, maar geen van deze waren voor mij de juiste match. Langzamerhand werd mijn enthousiasme minder. Mijn gedachten veranderde van positief naar negatief. Ik ging van veel vertrouwen naar weinig hoop en dus met weinig enthousiasme naar mijn dates.

Op een gegeven moment dacht ik: “het zal toch niks worden”. En wat ik dacht gebeurde ook: het werd ook niks. De dates werden steeds minder leuk.

Totdat ik door had wat ik deed. In plaats van te leren van de niet succesvolle dates, liet ik mij ontmoedigen door deze dates.  Mijn focus was meer op wat ik niet wilde en niet op wat ik wel wilde. Deze dates die niet naar mijn zin waren leerde mij eigenlijk waar ik niet op zoek naar was. Hier was ik mij niet bewust van. En met mijn negatieve mindset trok ik iedere keer de verkeerde persoon aan.

Wat ik ook niet door had was dat ik de verwachting had dat mijn partner mij liefde moest geven. Hij zou van mij houden en ondertussen had ik geen liefde voor mezelf. De verwachting was dat mijn partner de gaten van liefde in mij moest opvullen. Het kwam toen niet in mijn op dat ik eerst van mezelf moest houden voordat een ander ook van mij zou houden.

Het niet genoeg liefde hebben voor mezelf leidde ertoe dat ik dates aantrok die mij ook geen liefde konden geven en ook geen eigenwaarde hadden.

Ik heb nadat ik bewust werd van mijn manier van denken en gedrag, deze veranderd. Ik creëerde een positieve mindset en werkte aan het houden van mezelf.

NU JIJ

Weet jij hoe je op dit moment denkt over het daten? Verander jouw mindset in een positieve manier van denken. Wat je denkt is wat je aantrekt.