Daten met een narcist

Daten met een narcist

Sta je daar trillend van boosheid met je telefoon in jouw hand. “Wat een zelfingenomen kwast” denk je bij jezelf en je spreekt met jezelf af: “Ik swipe links op alle knappe charismatische mannen vanaf nu”.

Hoe zijn we hier beland?

Nou, Je bent op date met een man die er heel leuk uit ziet, een echte knappe charismatische man. Je voelt je sterk tot hem aangetrokken. Hij geeft je complimenten over je kleding, stelt de juiste vragen, zegt de juiste dingen en lijkt oprecht geïnteresseerd te zijn in jou. Naarmate de avond vordert merk je op dat hij het wel vaker heeft over zichzelf. Jouw date geeft ook aan dat hij het leuk vindt om te daten,  maar dat hij niet op zoek is naar een langdurige relatie. Je voelt je op dat moment heel teleurgesteld. Hij ziet dat en weet je ervan te overtuigen dat het misschien wel lukt met jou: het is de eerste date zegt hij en hij kan altijd van gedachten veranderen. Dat geeft je hoop en je laat je overhalen door zijn mooie glimlach en gladde praatjes om niet meteen weg te gaan. Je hebt het heel leuk met hem en vergeet de opmerking dat hij niet op zoek is naar een langdurige relatie. Jullie besluiten aan het eind van de avond te appen en weer af te spreken. Met jouw hoofd een beetje in de wolken ga je naar huis.

Je hebt contact via de app, de gesprekken verlopen vlot. Jullie spreken een aantal keren af.

Maar dan…

Zijn gedrag verandert. Zijn ware aard komt naar boven. Je merkt dat hij veeleisender wordt, dat alles moet gaan zoals hij dat wilt en als hij zijn zin niet krijgt dat hij je heel erg beledigd. Op een gegeven moment wordt hij zo boos aan de telefoon en is heel gemeen naar jou toe dat je aan zijn oor afbelt.

Sta je daar trillend met je telefoon in jouw hand. Je voelt je boos maar ook verdrietig. Gekwetst en met pijn in jouw hart besluit je om nooit meer te daten met zo een man.

Als je kijkt naar jouw date ervaringen dan heb je verschillende types mannen ontmoet: die zelfverzekerd tot onzeker zijn.  Mannen die er heel knap uit zien, maar leeg van binnen zijn. Mannen met een goud hart die weinig energie hebben of mannen die egoïstisch zijn en vol van zichzelf.

Van deze date ervaringen kun je leren: wat wil je niet en wat wel. Wat vind je aantrekkelijk in een partner. Maak het helder voor jezelf wat jij precies wilt.

Het is jammer als je aan het daten bent en jouw date is het nog net niet. Je bent dan teleurgesteld en soms voel jij jezelf wanhopig. Blijf niet lang hangen in dit gevoel. Leer van jouw ervaringen en ga verder. Geloof en weet dat er ook voor jou de mooiste partner rondloopt waarmee je samen een gelukkig leven kan leiden. Laat je niet leiden door de overtuigingen van anderen, de clichés van de samenleving dat alle goede mannen bezet zijn.

Weet wat je wilt en ga niet voor de eerste de beste. Soms moet je door bepaalde ervaringen heen om erachter te komen wat je niet wilt. En daarna focus jij je op wat je wel wilt. Wil je weten hoe ik je kan helpen om succesvoller te daten, laten we dan een virtueel kopje koffie drinken. Ik beloof dat het minstens een inzicht zal opleveren dat je nog niet had overwogen. Wie weet is dit het gesprek dat alles verandert.

Vind de juiste partner