Zijn moeder ziet mij niet staan

De man op wie je verliefd bent, geeft aan dat zijn moeder je geen geschikte vrouw vindt voor haar zoon.

Toekomstplannen
Het begon zo mooi. Jullie daten al een tijd en het klikt enorm. De dates zijn het begin van een prille relatie. Je voelt de vlinders in jouw buik. Je bent blij en gelukkig en bent al aan het dromen over de toekomst met deze man. Je droomt over een weekendje weggaan of samen een vakantie plannen en je gaat steeds verder met dromen naarmate de tijd verstrijkt. Je denkt na over samenwonen en samen een gezin starten. Ja, je ziet het wel zitten met deze man.

En hij ziet het ook zitten met jou. Hij lijkt serieus te zijn naar jou toe. Dat geeft jou een goed gevoel.

Na een paar maanden besluiten jullie kennis te maken met elkaars ouders. Jij gaat met jouw vriend naar jouw ouders. De kennismaking verloopt vlot en positief. Jouw ouders zijn enthousiast en laten duidelijk merken dat ze jouw vriend leuk en aardig vinden.

Na een paar weken gaan jullie op visite bij zijn ouders. Helaas is het hier niet zo gezellig als bij jouw ouders. Zijn ouders zijn wel beleefd naar jou toe, maar niet zo enthousiast. Er heerst zelfs een gespannen sfeer. Je bent blij als jullie naar huis gaan.

Schoonmoeder keurt mij af
Na een aantal dagen vertelt jouw vriend dat zijn moeder niet zo blij is met jou. Wat nu?

Ten eerste hoef jij niet te twijfelen aan jezelf. Jij bent een goede match voor de juiste persoon.

Ten tweede kun je het tijd geven. Want zijn moeder heeft je maar 1 keer gezien. Ze kent je niet goed genoeg om te weten dat je een geweldig persoon bent. Je weet ook niet wat de reden is dat zijn moeder niet enthousiast is.

Ten derde heb je te maken met jouw vriend. Vindt hij je leuk genoeg? Wil hij verder met jou? Hoe behandelt hij jou? Kan hij de mening van zijn moeder naast zich neerleggen en kiezen voor jou?

Laat de mening van een ander niet tussen jullie in komen. Als de relatie sterk genoeg is hoef jij je hier niet over druk te maken. Als de basis van jullie relatie sterk genoeg is, kan niemand hier tussen komen. Je hoeft jezelf niet te bewijzen. Wees vooral jezelf. Je anders voordoen en overdreven moeite doen, heeft geen zin. Het is een kwestie van tijd en vertrouwen hebben dat het goed komt.

En als je toch niet leuk gevonden wordt door de moeder, dan is het maar zo. Als je vriend maar kiest voor jou en jullie relatie. En dat telt.

Wil meer tips van mij? Plan dan een gratis datesessie met mij.

Vind de juiste partner