Zelfrespect en eigenwaarde

Zelfrespect en eigenwaarde

Hoe zie jij jezelf? Heb je weleens hierover nagedacht? Zie jij jezelf als een vrouw die zelf verzekerd is en weet wat ze waard is? Zie jij jezelf als een vrouw die respect heeft voor zichzelf? Als een vrouw die weet wat ze wilt?

In de tijd dat ik aan het daten was, had ik niet veel zelf respect. Ik wilde heel graag een man ontmoeten die van mij zou houden en mij zou respecteren. Wat gebeurde er vervolgens: ik ontmoetten mannen die geen respect voor mij hadden. Ik was voor deze mannen aantrekkelijk en mooi voor een potje seks, maar meer moest ik niet verwachten. Dat werd aan mij verteld: “ik vind jou mooi en sexy. “ik wil jou graag alleen voor de seks”.

Dit gebeurde heel vaak en hierdoor heb ik mezelf afgevraagd hoe het kwam dat ik mannen ontmoette die geen respect voor mij hadden en de waarde van mij niet zagen. Ik besefte na een tijd dat IK ZELF mijn eigen waarde niet zag. Hoe kan ik dan verwachten dat een ander mijn waarde zou inzien en respect voor mij zou hebben. Hier heb ik aan gewerkt. Hoe? Door op te schrijven wat mijn mooie kwaliteiten zijn. Door bewust te worden van wat ik waard ben.

Als jij opschrijft wat jouw kwaliteiten zijn, helpt het jou om bewust te worden van wat jij waard bent en je krijgt meer respect voor jezelf.

Het eerste is het opschrijven van jouw kwaliteiten. Het tweede is het regelmatig bewust zijn van jouw kwaliteiten. Hoe meer jij je aandacht richt op jouw kwaliteiten, hoe sterker je deze kwaliteiten maakt en hierdoor neemt jouw eigenwaarde toe.

Een ieder heeft mooie kwaliteiten in zich, zelfs jij. Jij bent zoveel waard. Geloof ook dat jij van onschatbare waarde bent. Jij bent de moeite waard om liefde te ontvangen op een respectvolle manier.

Heb respect voor jezelf.

Wil jij ook een leuker leven?