You are the Queen. Jij verdient een respectvolle behandeling door jouw date

Beledigingen

Heb je weleens gedatet met mannen die heel beledigend waren naar jou toe? Ze maken opmerkingen over jouw uiterlijk: hoe je eruit ziet of de kleding die je draagt.

Je stopt tijd en energie in het er goed uitzien voor een man die je een aantal keren gedatet hebt. Je hebt nieuwe kleren gekocht en bent naar de kapper geweest. Sta je daar voor jouw date en dan hoor je als opmerking: “tja, het kan wel beter”. Je voelt je op dat moment heel klein worden en bent heel teleurgesteld.

Je hoort een andere keer dat je raar praat of dat je weinig kennis hebt. Met andere woorden je bent dom. Deze opmerkingen zijn heel beledigend en kwetsen je heel erg.

Reactie

En hoe reageer jij? Als het goed is kom voor jezelf op. Maar vaak laat jij het toe. “Hij zal wel op een gegeven moment wel anders praten” denk je dan. Hij zal wel veranderen en meent het niet. Hij bedoelt het vast niet op die manier. Je blijft hem in jouw hoofd verdedigen. Het zijn toch maar woorden en die betekenen niks. Is het zo? Verbaal geweld is net zo erg als lichamelijk aangevallen worden. Woorden komen ook aan en kunnen je enorm kwetsen. Je kan ook pijn ervaren door woorden die tegen je gezegd worden.

Een jaar verder

Ondertussen ben je een jaar verder en worden de opmerkingen erger.

En je blijft bij jouw standpunt. Volgens jou kan je niks beter vinden en moet je het hiermee doen. Diep van binnen ben je ongelukkig en heb je verdriet. Eigenlijk weet je dat je deze beledigende opmerkingen niet verdient. Je weet beter, maar laat het toch toe.

Hoe lang wil je hiermee verder? Laat het niet toe dat je op deze manier behandeld wordt. Weet dat je meer waard bent en dat er ook voor jou de perfecte match is.

Je hoeft nooit op een niet respectvolle manier behandeld te worden. Niet bij een eerste date, maar ook niet een aantal dates verder. Ga nooit voor minder.

Kom voor jezelf op

Als je merkt dat je niet op een vriendelijke en liefdevolle manier behandeld wordt, zeg er dan wat van. Als hij luistert en bereid is om zijn gedrag te veranderen, is dat heel fijn. Merk je dat hij toch verdergaat met het niet respectvol behandelen van jou, stop dan met het daten met deze man. Ga vooral niet wachten op het moment dat hij misschien gaat veranderen. Tenzij je het prima vindt om de rest van jouw leven als een voetveeg behandeld te worden. Maar hoe zal het zijn als je besluit om verder te gaan met deze man en jullie hebben samen kinderen? Wat voor voorbeeld ben je dan voor jouw kinderen? Wat zul jij jouw kinderen leren? Dat het oké is om beledigd te worden?!

Ga voor jezelf na hoe jij behandeld wil worden. Wat vind jij dat je verdient? Wat wil jij??? Neem hier de verantwoordelijkheid en kies voor liefde en respect. Durf om hiervoor te kiezen.

Heb je moeite met opkomen voor jezelf? Laten wij dan een keer praten! Plan hier een gratis datesessie met mij.

Vind de juiste partner