Wat kun je met jouw gedachten doen

Zoals je denkt, zo zie jij de wereld.

 

We denken continu. Het ene moment denk je na over wat je nog moet doen, het ander moment gaan jouw gedachten over wat er gisteren is gebeurd. Gedachten kunnen alle kanten opgaan, maar met de juiste gedachten kun je zoveel bereiken. Wat kun je doen met jouw gedachten:

Gedachten trekken positieve – en negatieve situaties aan

Met positieve gedachten trek je positiviteit aan. Het kunnen positieve situaties en ervaringen zijn. Is het je opgevallen dat als je negatief denkt, je nog meer situaties en ervaringen aantrekt die niet leuk zijn. Dit kan ertoe leiden dat je nog meer negatief gaat denken. En dan trek je weer negatieve situaties aan. Zo blijf je in die vicieuze cirkel van negativiteit. Doorbreek dit patroon en begin met positief denken. Het begint met het hebben van 1 positieve gedachte.

Gedachten gebruiken om te visualiseren

Heb je een droom? Iets dat je heel graag wilt bereiken? Je kunt jouw gedachten gebruiken om voor je te zien wat je precies wilt. Iedere dag kun je visualiseren wat je wilt. Zie voor je wat je wilt bereiken. Hoe zal jij je voelen als je jouw doel bereikt heb. Ga helemaal in op de ervaring van wat je wilt bereiken en hoe het aanvoelt. Uiteindelijk wordt jouw droom werkelijkheid.

Met de juiste gedachten blijf je mentaal en lichamelijk gezond

Negatieve gedachten hebben ook invloed op het lichaam en kunnen je ziek maken. Piekeren bijvoorbeeld over een bepaalde situatie is ook negatief en heeft een negatief effect op jouw lichaam. Probeer zoveel mogelijk positief te denken, want dit helpt jou om mentaal en lichamelijk gezond te blijven.

Zoals je denkt zo zie jij de wereld

Jouw manier van denken bepaalt hoe jij de wereld ziet. Je kunt de gewoonte hebben om alles op een negatieve manier te bekijken of alles op een positieve manier. Heb je er weleens over nagedacht hoe jij de situaties benadert in jouw leven? En wat de manier waarop je dat doet jou oplevert?

Wil je meer weten over hoe je jouw gedachten kunt veranderen: ik bied een online cursus met als titel “De kracht van gedachten”. Meer informatie hierover vind je op de website.

Gedachten zijn magisch.

Wil jij ook een leuker leven?