Wat kun je doen met jouw angstige gedachten

Wat kun je doen met jouw angstige gedachten

Gisteren werd ik mij er nog meer bewust van dat er op dit moment veel angst heerst. Dit was naar aanleiding van een appje die ik kreeg van een collega. Er heerst nu veel onzekerheid over het behoud van banen, de toekomst, gezondheid. Je kunt hier continu in jouw hoofd mee bezig zijn.

Je kunt je afvragen of het nut heeft om hierover te blijven nadenken. Levert het gepieker jou iets op? Ik denk dat je wel vaker de uitdrukking gehoord hebt: “angst is een slechte raadgever”. Door gedachten gevuld met angst kun je verkeerde beslissingen nemen. Hieronder beschrijf ik 5 manieren hoe je deze angstige en of negatieve gedachten kunt veranderen:

 1.Schrijf jouw gedachten op

Wat je kunt doen, is jouw gedachten van je afschrijven. Schrijf de negatieve gedachten die jij hebt op. Schijf deze gedachten als het ware van je af.  Met een “lege geest” neem je de juiste beslissingen.

2. Richt je aandacht op iets anders

Focus je op andere dingen. Ga iets anders doen in plaats van te blijven piekeren. Doe datgene waar je normaliter geen tijd voor hebt. Waarschijnlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Maar hoe meer jij je focust op jouw angstige gedachten, hoe meer deze zullen worden. Waar jij je op focust zal groeien.

3. Verander jouw angstige gedachten

Verander de negatieve gedachten die jij hebt in positieve gedachten. Positieve gedachten geven kracht. Durf om in de moeilijke omstandigheden waarin jij verkeert te blijven geloven en vertrouwen te hebben dat het goed komt.

4. Ga mediteren

Wat ook afleidt is mediteren. Door te focussen op positieve gedachten tijdens de meditatie ervaar je kracht en rust. Doe er meditatie muziek bij en je maakt de meditatie nog krachtiger.

5. Vraag om hulp

Wordt het allemaal teveel voor je en lukt het je niet om van het gepieker af te komen? Bespreek het dan met iemand. Waarom zou je het alleen willen oplossen? Door hardop te zeggen wat je denkt, krijg je meer helderheid waar je nou precies mee zit en krijg je ook meer ruimte in jouw hoofd. Met meer helderheid in jouw hoofd neem je de juiste beslissingen.

Wil jij ook een leuker leven?