Tel al jouw successen

Wat heb je tot nu toe bereikt

 

Heb je er weleens over nagedacht wat jij toe nu toe hebt bereikt? Of ben je alleen aan het kijken wat er niet goed gaat in jouw leven. Wat levert het jou op om te focussen op wat er niet goed gaat? Het enige wat je hiermee bereikt is dat je gaat klagen en daardoor nog meer dingen aantrekt waarover je kunt klagen. Klagen is een negatieve energie en als je in de klaag modus blijft, trek je nog meer negatieve dingen aan.

Door jouw focus op wat er niet goed gaat, voel jij je ontmoedigt of verdrietig of zelfs machteloos. Teveel bezig zijn met wat je niet hebt of jezelf vergelijken met anderen en denken dat de ander het beter heeft dan jij, maakt dat jij een tekort ervaart en dit heeft weer een effect op jouw gemoedstoestandHet geeft je een gevoel van minder zijn dan anderen of niet gelukkig zijn met jouw leven.  

Wat kun je anders doen?

Focus op wat je tot nu toe wel bereikt hebt. Maak een lijst van jouw successen tot nu toe. Kijk naar wat er gelukt is tot nu toe. En deze kan op meerdere gebieden zijn, bijvoorbeeld: persoonlijk, werk, financieel, relatie, materieel. Je kunt op meerdere gebieden iets bereikt hebben. Het kunnen voor jouw gevoel kleine of grote dingen zijn.

Kijk naar de groei die je tot nu toe meegemaakt hebt als persoon. Is het niet fantastisch wat je tot nu toe bereikt hebt? Schrijf alles voor jezelf op.

Wees vervolgens dankbaar voor wat je tot nu toe bereikt hebt. Heb waardering hiervoor. Voel waardering bij elk succes dat je geschreven hebt. Neem de tijd om de waardering te voelen. Er zit zoveel positieve energie en kracht in het voelen van waardering. En voel je ook blij en wees trots op wat je tot nu toe bereikt hebt.

Dus focus op wat er wel goed gaat in jouw leven en voel de waardering voor elk succes dat je bereikt hebt.  Hierdoor trek je nog meer dingen aan om dankbaar voor te zijn. Richt je aandacht en energie op de dingen die wel goed gaan. Hoe meer jij je aandacht en energie richt op de positieve punten in jouw leven, hoe meer deze toe neemt.

Wil je meer weten over de online cursussen die ik aanbied kijk dan op de website: www.sb4ucoaching.nl/cursussen

Wil jij ook een leuker leven?