Ongelukkig blijven daten met de eerste de beste date

Ik ken vrouwen in mijn omgeving die aangeven dat ze blijven daten met een man ondanks dat ze ongelukkig zijn met hun date.

Ik verdien niet beter dan dit

Als ik vraag wat maakt dat ze ongelukkig zijn, geven ze aan dat het eigenlijk niet loopt. Het is af en toe gezellig, soms krijgen ze aandacht, ze hopen dat het daten zal veranderen van een stroeve fase naar een gelukkiger tijd met hun huidige date. Andere dames leggen de lat niet hoog en geven aan dat ze maar accepteren dat het daten zo verloopt en proberen er beste van te maken. Sommige dames willen niet alleen zijn en gaan maar mee met de “flow” van het daten zoals het gaat. Al deze dames denken dat ze niet in staat zijn om hun droomman te ontmoeten en een relatie te hebben waarbij ze het beter hebben. Als ik doorvraag kom ik tot de ontdekking dat ze denken dat zij niet beter verdienen dan dit.

Deze manier van denken: “ik verdien niet beter”, kan je leven heel erg beheersen. Met deze gedachten in jouw mind date je. En dan maakt het je niet uit met wie je een relatie krijgt. Want je vindt (bewust of onbewust) dat je niet het allerbeste verdient. En dus ga je maar voor de eerste de beste die jou een beetje leuk vindt. Je krijgt een beetje aandacht van jouw date in het begin. Hij behandelt je goed. Je bent blij. Maar naarmate je verder gaat met daten wordt de aandacht minder en de behandeling minder positief. Toch ga je verder. Jouw zelfrespect is ver te zoeken. Je gaat door met deze man en durft er niet meer uit te stappen. Volgens jou is er niks beters en moet je maar genoegen nemen met wat je hebt!!!!

Verander je mindset

Is het zo?? Dat je genoegen moet nemen met de eerste beste?!! Ik denk het niet. Ik dacht ook op deze manier: “ik verdien niet beter”. En heb mannen ontmoet die mij niet netjes behandeld hebben. En ik had verschillende excuses waarom ik op deze manier werd behandeld. Ik probeerde altijd het gedrag goed te praten en bleef doorgaan met het daten met een paar van deze mannen.

Tijdens mijn studie psychologie kwam ik erachter dat de manier waarop ik behandeld werd niet okay was. En dat ik anders moest gaan denken en voelen over mezelf. En dat ik de kerngedachte “ik verdien niet beter” moest veranderen. Dat heb ik uiteindelijk gedaan.

Jij verdient beter

Nu jij: JIJ VERDIENT BETER!!! Blijf niet hangen in dates die je niet netjes behandelen. Verzin geen excuses dat je moet volhouden. Stop op tijd. Als je merkt dat je niet met respect behandeld wordt, stop ermee. JIJ VERDIENT BETER. Jij verdient geluk. Jij verdient een mooie relatie, een man die je netjes behandelt. Jij verdient een relatie vol met liefde en geluk. Een relatie waar jij trots op mag zijn. Je hoeft niet te gaan voor minder.

Ga voor jezelf na waar jij staat wat betreft het daten en of jij ook maar gaat voor de eerste de beste. Wees eerlijk naar jezelf toe; ben je blij met hoe het daten voor jou nu aan toe gaat?

Wil je met mij hierover praten? Plan dan een gratis datesessie met mij.

Vind de juiste partner