Mind reset

Mind reset

Hoe breng jij deze dagen door? Door het huis extra schoon te maken of jouw kleren kast op te ruimen? Heb ik ook gedaan. Het voelt lekker opgeruimd aan. Wat je ook kunt doen, is mentale opruiming. Doe een gedachten check. Welke negatieve gedachten zou je willen vervangen in positieve gedachten? Welke gedachten zorgen ervoor dat jij niet vooruit komt? Welke beperkende gedachten heb jij?

Waarom zou jij jouw gedachten moeten veranderen? Gedachten zowel positief en negatief hebben invloed op jou en op jouw leven. Jouw gedachten bepalen hoe jij jezelf ziet en hoe jij jouw leven ervaart. Jouw gedachten bepalen jouw werkelijkheid. Als jij bijvoorbeeld vaak genoeg denkt: “ik kan het niet”, het gaat mij niet lukken”, dan zul je ook merken dat je het niet kunt en dat het ook niet lukt om iets te doen wat jij heel graag wilt.

Positieve gedachten hebben een positief invloed op jouw leven. Oefen met het hebben van positieve gedachten.  Normaliter is er hier geen tijd voor, want het leven is over het algemeen gevuld met allerlei activiteiten. Stil zitten en de stilte opzoeken in jou, daar is er waarschijnlijk geen tijd voor.

Zit je nu even stil, geef je gedachten dan even aandacht. Oefen om mooie en positieve gedachten over jezelf te hebben. Voel deze gedachten.

Een aantal voorbeelden voor mooie gedachten:

Ik ben mooi

Ik ben sterk

Ik ben gelukkig

Ik doe er toe

Ik ben het waard om gezien te worden.

Wil jij ook een leuker leven?