Meer thuis door de Corona maatregelen?

Meer thuis door de Corona maatregelen? Wat kun jij nu doen.

Door de corona maatregelen hebben mijn partner en ik nu meer tijd voor elkaar. We eten nu vaker samen in de avond. Dat gebeurde niet vaak, door de verschillende werktijden die wij hebben. Nu is er meer tijd voor elkaar, wat ik wel gezellig vind, maar er zijn af en toe ook de nodige irritaties.

Zit jij net als jouw partner thuis door de corona maatregelen? Ben je het niet gewend om zo vaak thuis samen te zitten? Met als gevolg dat het niet altijd lekker loopt. Ik heb 6 tips voor jou wat je kunt doen nu je thuis bent:

1.Bewustwording

Als eerste is het goed om erbij stil te staan dat niemand voor deze situatie gekozen heeft. Jouw partner niet en jij ook niet. Jullie zitten allebei in het zelfde schuitje. Voel jij dus irritatie om hoog komen, denk dan eraan dat jouw partner ook moeite kan hebben met de situatie. Elkaar helpen en versterken, daar heb je meer baat bij.

2.Tijd voor iets anders

Heb je altijd al die Spaanse cursus willen volgen of had je hiervoor geen tijd voor jouw hobby? Dan heb je nu de tijd om dat wel te kunnen doen. Richt je aandacht op wat je wel kunt doen. Er zijn vast wel dingen die je ooit had willen doen, maar daar weinig tijd voor had. Je rot voelen omdat je niet kunt doen, wat je gewend was om te doen, dat heeft geen zin. Je hebt niks aan die negatieve gevoelens. Doe datgene wat jou blij maakt.

3. Andere ruimte kiezen

Als het lukt, zit dan niet continu met jouw partner in dezelfde ruimte. Neem wat afstand van elkaar. Laat de focus niet op jouw partner zijn, maar richt je aandacht op jezelf.

4.Liefde en gezelligheid

Maak het samen gezellig met elkaar. Deel jouw liefde met jouw partner. Misschien was er voor de corona maatregelen nauwelijks tijd voor elkaar en leefden jullie langs elkaar heen. Nu krijg je de tijd om de band met elkaar te versterken. Maak er gebruik van.

5. Dankbaarheid

Tel je zegeningen, in plaats te kijken naar wat er niet is. Wees dankbaar voor hetgeen jij hebt. Er zijn zoveel dingen om dankbaar voor te zijn. Je kunt dankbaar zijn voor jouw goede gezondheid, voor jouw familie, voor het huis waarin je woont, dat je eten kunt kopen.

6. De toekomst

Heb je erover nagedacht hoe jouw leven eruit zag voor de corona maatregelen? Zou je iets willen veranderen aan jouw omstandigheden? Nu heb je de tijd om na te denken wat je anders zou willen doen en hoe je dat kunt doen. Verander datgene wat niet goed is voor jou, waar jij geen baat bij hebt.

Wil jij ook een leuker leven?