Hoe hou jij jouw relatie gezond?

“Volgens mij heeft hij een ander”.

Wat doe je als je het gevoel hebt dat je relatie aan het wankelen is?

Mijn ervaring is dat het hebben van een goede relatie met jouw partner niet automatisch gaat. Als beide personen in de relatie zijn eigen weg gaan en geen tijd maken voor elkaar, dan loop je het risico dat jullie uit elkaar groeien. Als er geen aandacht is voor de ander, dan kan het gebeuren dat de ene partner de aandacht buiten de relatie gaat zoeken. Er zijn verschillende pijlers die belangrijk zijn in een relatie. Welke zijn de belangrijkste:

Liefde

Liefde voor elkaar is de basis voor een goede relatie. Van een ander houden betekent dat er wederzijds respect en waardering is. Je gunt elkaar het allerbeste. Liefde in een relatie maakt de relatie sterker en zorgt ervoor dat je naar elkaar toe groeit.

Aandacht

Ook aandacht voor elkaar maakt de relatie sterker. Maak tijd voor elkaar om ook samen dingen te doen of luister met aandacht als jouw partner iets te vertellen heeft. Aandacht maakt dat de ander zich gezien en gehoord voelt.

Communicatie

Met elkaar communiceren zorgt ervoor dat er begrip en duidelijkheid is in de relatie. Vanuit liefde voor elkaar praten, komt ten goede aan de relatie. Elkaar bekritiseren en afkraken zorgt ervoor dat de relatie stuk kan gaan.

Vertrouwen

Liefde en aandacht voor elkaar maakt dat vertrouwen gaat groeien in de relatie. Met vertrouwen maak je de relatie sterker.

Ps. Wil je meer weten over de pijlers in een relatie kijk dan naar de online cursus “oplossingen voor een betere relatie” op de website. 

Vind de juiste partner