Hoe doorbreek je vastgeroeste patronen

Verander de gewoonte (n) die jou niet voor uitbrengen.

Hoe doorbreek je vastgeroeste patronen.

Ik ben erachter gekomen dat ik de gewoonte heb om veel te eten als ik te maken krijg met uitdagingen. Voor mezelf vind ik dit geen goede gewoonte, want teveel eten is niet de oplossing als er uitdagingen zijn in het leven.

Bepaalde gewoonten/patronen zijn er zo ingesleten dat we niet eens doorhebben dat we sommige dingen altijd op dezelfde manier doen. En een aantal van deze gewoonten zijn remmend en werken in ons nadeel. Patronen kun je terug zien in jouw gedachten, gevoelens en gedrag. Je kunt bijvoorbeeld een bepaalde manier van denken hebben: altijd negatief denken en vaak piekeren. Ook kun je de gewoonte hebben om je altijd ongelukkig te voelen of boos te zijn. Of je kunt de gewoonte hebben om dingen uit te stellen.

Wat kun je doen om negatieve patronen te doorbreken:

Allereerst is het belangrijk om te weten welke gewoonten je hebt. Wat doe je iedere keer op dezelfde manier. Heb je bijvoorbeeld de gewoonte om te piekeren over de uitdagingen in jouw leven? Blijven de gedachten malen in jouw hoofd?

Vervolgens gaat het om bewust te worden van welke gewoonten niet werken voor jou. Wat leveren deze gewoonten jou op: pijn of plezier? Ga je vooruit met deze gewoonten in jouw leven? Wat levert bijvoorbeeld piekeren jou op? Krijg je door de malende gedachten een oplossing?

Als je door hebt hoe de gewoonten voor jou werken, dan kun je deze veranderen. Neem een besluit om dingen anders te doen. Een beslissing nemen geeft al kracht om patronen te veranderen. Neem het besluit om te stoppen met piekeren. Piekeren kost alleen energie en levert je niets op. Bedenk een andere manier om met negatieve gebeurtenissen om te gaan.

En iedere keer als jij jezelf erop betrapt dat je aan jouw negatieve gewoonte toe gegeven hebt, kies er dan bewust voor om het meteen anders te doen.

It is up to you. Verander de patronen die jouw niet vooruit brengen en ga voor een beter leven.

Zou je door mij gecoacht willen worden, kijk dan op de website hoe ik je kan helpen.

Wil jij ook een leuker leven?