Het is een uitdaging om de juiste partner te ontmoeten

Ik kan niet de juiste partner vinden.

 

Herken je het volgende: het lukt jou niet om de juiste partner te ontmoeten. Je hebt verdriet hierover en een voor een trouwen jouw vriendinnen. Je vraagt je af: “waarom zij wel en ik niet?” “Wanneer ben ik aan de beurt?” “Wat is er mis met mij?”

Je hebt het gevoel dat je gefaald hebt, je hebt last van angstige gevoelens en je bent onzeker. Onzeker over jezelf, onzeker over de toekomst. Je voelt je wanhopig, hebt nergens zin en je hebt last van jaloerse gevoelens.

Hoe nu verder?

Verander jouw gevoelens

Negatieve emoties zoals jaloezie, afgunst, wanhoop, teleurgesteld zijn, frustratie zorgen ervoor dat je geen mogelijkheden ziet. Deze negatieve emoties blokkeren jou en zorgen ervoor dat je steeds verder wegzakt in negativiteit. Je voelt jaloezie, je hebt gedachten die met deze jaloerse gevoelens te maken hebben. Jaloezie brengt andere negatieve emoties met zich mee, zoals afgunst. Dit levert weer gedachten op die voornamelijk te maken hebben met afgunst. En dit brengt weer andere negatieve emoties met zich mee, zoals frustratie. De ene negatieve emotie brengt andere negatieve emoties en gedachten met zich mee. En zo blijf je in de negatieve cirkel van emoties en gedachten. Je geest en gevoel zijn bezet met negativiteit en je denkt in beperkingen en niet in mogelijkheden.

Als je ervoor kiest om te gaan voor positieve gevoelens zoals vertrouwen, liefde, goed voelen van binnen uit, blij zijn, geloven, plezier, ga jij denken in mogelijkheden. Een positieve gevoel geeft andere positieve gevoelens en gedachten. Met positiviteit denk je in mogelijkheden en trek je positieve situaties aan. Je krijgt bijvoorbeeld het idee om naar een bepaalde plek te gaan of met iemand af te spreken, waardoor je andere mensen ontmoet.

Dus: verander jouw negatieve emoties en doorbreek jouw negatieve gedachten en denk in mogelijkheden.

Onzekerheid overwinnen

Ook ik heb een periode gehad dat ik mij onzeker voelde over mezelf en de toekomst. Deze onzekerheid zorgde ervoor dat ik mij ook onzeker begon te voelen over mijn uiterlijk, over mijn lichaam. Op het moment dat ik doorhad hoe ik mij voelde, ben ik eerst voor mezelf nagegaan waarom ik mij zo onzeker voelde. Ik had het gevoel dat ik niet goed genoeg was voor een partner. Ik vond mezelf niet goed en niet mooi. Wat ik toen gedaan heb is dat ik mijn onzekerheid veranderd heb in mij zeker voelen over mezelf. Ik heb gewerkt aan mezelf om mij zelfverzekerd te voelen. Ik weet wat ik waard ben en wat ik te bieden heb. Ik heb mijn negatieve en onzekere gedachten veranderd in positieve gedachten die mij zelfverzekerd maakten. Ik heb ook mijn onzekere gevoelens veranderd in mij zelfverzekerd, geweldig en goed te voelen. Ook jij kunt werken aan jou onzekere houding. Ook jij kunt jouw negatieve gedachten en onzekere gevoelens veranderen. Als je niet weet hoe je om kunt gaan met jouw onzekerheid, kan ik je daarbij helpen. Ik coach je graag om jouw onzekerheid te overwinnen. Meer informatie hierover vind je op de website.

Liefdevolle relatie met jezelf opbouwen

Ik heb geoefend in het voelen van liefde voor mezelf. Ik begon met het ontwikkelen van een liefdevolle relatie met mezelf. Ik voelde liefde voor mezelf. Ik behandelde mezelf met respect en waardering. Ik gaf aandacht aan mezelf. Ik zag mezelf staan. Ik behandelde mezelf zoals ik wilde dat een partner mij zou willen behandelen. Mijn focus was op het hebben van een liefdevolle en sterke relatie met mezelf.

En wat gebeurde er: ik ontmoette de juiste partner die lief was voor mij en mij behandelde met respect en waardering.

Nu jij: heb een liefdevolle en sterke relatie met jezelf. Ga met jezelf om zoals je behandeld wil worden door een ander. Werk eerst aan het hebben van een mooie en goede relatie met jezelf. Verspil je tijd en aandacht niet aan anderen, maar maak gebruik van de tijd die je hebt om jezelf innerlijk mooi en sterk te maken. Gebruik de tijd om jezelf liefde en aandacht te geven. Begin hiermee, omdat jij het verdient om liefde te ontvangen. En uiteindelijk ontmoet jij de beste partner die jij verdient.

Wil je meer weten over hoe je een liefdevolle relatie met jezelf opbouwt, kijk dan op de website:  naar de online cursus “Geef meer om jezelf”.

Denk eraan: op ieder potje past een deksel.

Vind de juiste partner