Het enige wat hij wilde was praten..

Een geweldige date: het enige wat hij wilde was zijn hart luchten.

 

Via een datingapp ontmoet je jouw huidige date. Jullie zijn druk bezig met het versturen van WhatsApp-berichten en het is leuk. Je voelt een klik met hem. Hij lijkt jou een eerlijk en oprecht persoon te zijn.

Na een tijd over en weer te appen, spreken jullie af. De ontmoeting is oké. Niks mis met deze date. Hij heeft het nodige meegemaakt; hij is een gescheiden man met kinderen. Tijdens de eerste ontmoeting krijg je alles te horen over de scheiding: hoe dat gegaan is. Hij heeft het vooral over zijn ex-vrouw.

Het valt je op dat hij het voornamelijk heeft over zijn verleden, maar je wilt deze man het voordeel van de twijfel gunnen. Je luistert naar zijn verhaal en bent empathisch. Voor de rest is de date best oké. Deze man is een lieve man met een hart van goud.

Jullie spreken af om verder te appen en gauw weer af te spreken.

Uiteindelijk wordt het voornamelijk appen en één keer in de twee weken afspreken. Zijn kinderen zijn vaak bij hem thuis, waardoor het lastig is om af te spreken. Je vindt hem een leuke man en omgekeerd merk je dat hij moeite doet om het contact te onderhouden. Je ziet hem wel zitten.

Het daten duurt drie maanden en je merkt dat zijn ex-vrouw nog steeds een belangrijke rol in zijn leven speelt. Hij maakt iedere week wel iets mee dat te maken heeft met zijn ex-vrouw en deze ervaringen bespreekt hij dan met jou. De gesprekken gaan dus voornamelijk over zijn ex en wat hij meemaakt.

Je hebt het wel door, maar toch… Je gaat verder met daten. Waarom? Waarschijnlijk ben je niet van zo snel opgeven of denk je: “Beter zal ik niet krijgen.”

Je gaat verder met daten. Je krijgt te maken met nodige uitdagingen. Afspreken gebeurt niet vaak, hij doet ook geen moeite om kennis te maken met jouw familie. Hij wil liever dat niemand weet van jouw bestaan in zijn leven.

Ondertussen gaat ieder gesprek voornamelijk over zijn aanvaringen met zijn ex.

Op een gegeven moment ben je er klaar mee. Je hebt niet het gevoel dat je verder komt in deze relatie. Hij heeft het niet over de toekomst en maakt geen plannen hoe hij verder wil met jou. Het enige wat hij eigenlijk doet is zijn hart luchten bij jou. Hij wil zijn verhaal kwijt en meer niet!

Als je hem hierover aanspreekt en zegt dat je geen toekomst ziet, is hij heel vaag. Hij geeft aan dat hij wel af en toe wil afspreken, maar geen serieuze relatie wil. Hij is van mening dat jullie zeker wat kunnen gaan drinken, maar meer moet je niet verwachten.

Welke les kun je hieruit leren?

Communiceer over wat jij wilt en ga na of jij en jouw date op dezelfde lijn zitten. Als je merkt dat jouw date vaag is, moet je gauw wegwezen. Bij twijfel vanuit de kant van jouw date of hij wel geïnteresseerd is in een relatie, ga gauw weg. Heeft hij het na drie maanden nog steeds over zijn ex-vrouw en kan hij zijn verleden niet loslaten, dan moet je snel vertrekken.

Deze mannen zijn niet klaar voor een serieuze relatie. Het verleden hebben ze geen plek gegeven en ze gebruiken jou alleen om hun problemen te bespreken. Het enige waarvoor jij goed bent, is het bespreken van hun aanvaringen met hun ex-vrouw en hun verleden.

En jij wilt graag een relatie en een gezin. Daar is deze man niet geschikt voor.

Jij verdient beter. Wil je weten hoe je succesvoller kunt daten? Neem dan contact met mij op via onderstaand contactformulier.

Vind de juiste partner