Focus op positieve dingen

Met de verandering van jouw focus, verandert jouw leven

 

Laat jouw focus zijn op je dromen en doelen

Heb je weleens van die pieker momenten over bijvoorbeeld de nare opmerkingen van een persoon of wat er in het verleden is gebeurd? Hou jij je alleen maar bezig met negatieve herinneringen(uit het verleden)? Jouw focus is als het ware alleen op deze gebeurtenissen. Wat levert het piekeren jou tot nu toe op? Dat de gebeurtenissen alleen maar blijven malen in jouw hoofd? En de negatieve gevoelens die aan deze herinneringen verbonden zijn, worden alleen maar sterker. Met als resultaat dat jij voornamelijk haat, jaloezie, boosheid, afgunst, stress, afkeer, teleurstelling voelt. Je bent meer neerslachtig en negatief. En dat heeft weer een negatief invloed op jouw leven.

Wat kun je doen, als je merkt dat je weer aan het piekeren bent.

Het verleden

Het verleden komt niet meer terug, dus daar kun je niets meer aan doen. Je kunt jezelf ook afvragen wat het jou oplevert om je alleen bezig te houden met het verleden. Heb je in het verleden fouten gemaakt, leer dan daarvan. Hebben mensen jou pijn gedaan, wat heb je eraan om die pijn van het verleden vast te houden. Het enige wat je kunt doen, is ook van deze momenten leren en de pijn loslaten.

Wat je NIET hebt

Je kunt jouw aandacht focussen op wat je niet hebt. Door alleen te denken wat je niet hebt, krijg je het niet en het maakt je verdrietig. Focus in plaats daarvan op wat je wel hebt en wees daar dankbaar voor en blij mee. Je kunt dankbaar zijn voor alles in jouw leven, zelfs voor de kleinste dingen. Neem niet alles als vanzelfsprekend aan en sta stil bij wat je wel hebt. Nogmaals wees daar dankbaar voor.

Doelgericht bezig zijn

In plaats van je bezig te houden met het verleden, richt je aandacht op jouw doelen en dromen. Wat zou je nog willen doen? Waar droom je van? Voel hoe het is als jij jouw doelen bereikt hebt. Jouw aandacht en tijd is kostbaar. Verspil deze niet aan het piekeren over bijvoorbeeld het verleden.

Voel je goed

Verander de negatieve gevoelens die je hebt in je goed voelen. In plaats van je boos of afgunstig of jaloers te voelen, focus je op het hebben van positieve gevoelens. Voel je blij, gelukkig, tevreden, liefdevol, sterk. Geniet van het leven. Heb plezier in het leven.

Focus op wat er belangrijk is in jouw leven.

Wil je meer weten over de online cursussen die ik aanbied klik dan hier.

Wil jij ook een leuker leven?