ABC blog

Het is NU tijd om je allerbeste leven te leiden

 

Ben jij blij met hoe jouw leven er tot nu toe uitziet? Of is het zo dat je verdrietig bent of ontevreden bent met hoe de dingen in jouw leven lopen? Je bent niet blij met jezelf of niet tevreden met het werk dat je doet of jouw relatie loopt opeens heel stroef. Je kunt te maken krijgen met uitdagingen op verschillende vlakken in jouw leven. Hoe ga je daarmee om en is er een oplossing? Wat is de oplossing?

Ik heb een abc blog geschreven, waarbij je tips krijgt van mij die je kunt gebruiken om je allerbeste leven te leiden. Bij elke letter krijg je een tip van mij die je in je leven kunt toepassen.
Veel plezier met het lezen van deze blog.

A=Aandacht
B=Balans
C=Chaotisch
D=Doelen
E=Emoties
F=Focus
G=Geluksmomenten
H=Hoe gaat het
I=Intuïtie
J=Ja zeggen
K=Karma
L=Liefde
M=Meditatie
N=Nee
O=Onafhankelijkheid
P=Pleasen
Q=Quotes
R=Realiteit
S=Succesvol
T=Trouw

U=Uniek
V=Visualisatie
W=Welvaart
X=X-factor
Y=Yes
Z=Zelfverzekerd

ABC blog-aandacht

A=Aandacht
Aandacht voor je zelf en aandacht voor een ander. Aan jezelf denken en regelmatig tijd nemen voor jezelf geeft je energie. Energie die je kunt gebruiken om aandacht te geven aan een ander. Vraag je zelf regelmatig af hoe het met je gaat. Net zoals je aan een ander vraagt hoe het gaat, kun je aan jezelf vragen hoe het met jou gaat en wat je nodig hebt. Luister ook naar het antwoord in jou en geef jezelf datgene wat je nodig hebt. Misschien heb je wat meer rust nodig of een wandeling buiten of dat je gewoon even zit en niets doet. Zorg goed voor jezelf en laat je welzijn niet afhankelijk zijn van anderen. Goed voor jezelf zorgen is liefde voor jezelf hebben.
Wil je nog meer tips over hoe jij meer om jezelf kunt geven, volg dan de online cursus “geef meer om jezelf” via de website.

ABC blog-Balans

B=Balans
Meer balans in je leven is de sleutel tot meer geluk en vitaliteit in jouw leven.
Je kunt bijvoorbeeld teveel aan het werk zijn en jezelf niet opladen, waardoor je op een gegeven moment al jouw energie verbruikt hebt en opgebrand bent. Een burn-out ligt op de loer en je voelt je niet meer blij en gelukkig. Je mist de vitaliteit in je leven. Vind de balans in je leven. Maak ook tijd om jezelf op te laden. Waar word jij blij van. Wat geeft jou energie?

ABC blog-chaos

C=Chaotisch

Vind jij je leven op dit moment chaotisch en zie je door de bomen het bos niet meer? Adem een paar keer diep in en uit en ga dan voor jezelf na wat jouw leven chaotisch maakt. Wat kun je op dit moment anders doen, zodat je minder chaos in jouw leven ervaart. Het begint met het nemen van kleine stappen. Is er bijvoorbeeld “chaos” in jouw hoofd, dat je last hebt van veel negatieve en angstige gedachten? Schrijf deze gedachten op. Schrijven helpt om meer orde te scheppen in jouw hoofd. Wil je positiever leren denken en weten hoe je door middel van jouw gedachten mooie dingen naar je toe kunt trekken, volg dan de cursus “de kracht van gedachten” via de website.

 

ABC blog-doelen

D=Doelen 

Heb jij doelen? Dingen die jij graag wilt bereiken, maar het is tot nu toe nog niet gelukt? Ben je op dit moment nog steeds aan het nadenken en niet aan het doen? Maak een stappenplan en doe iedere dag iets om je doelen te bereiken. Elke stap die je doet, is er een die je dichter bij je doel brengt. Durf te gaan voor jouw doel. Vaak is er een verlangen om iets te bereiken, heb je een stappen plan gemaakt, maar onderneem je geen actie om jouw doel te bereiken. Motiveer jezelf om iedere dag iets te doen. Heb je weleens een tennis wedstrijd gezien? Tijdens zo een wedstrijd zie je dat sommige tennissters zichzelf moed inspreken met woorden zoals: “Come on”, you can do this”. Motiveer jezelf ook door bijvoorbeeld tegen jezelf te zeggen: “Ik kan het”, “ik kan mijn doel bereiken”, “ik heb de kracht en kwaliteiten om mijn doel te bereiken”.

ABC blog- Emoties

E=Emoties

Hoe voel jij je op dit moment? Vraag jij jezelf gedurende de dag hoe jij je voelt? Je kunt verschillende soorten van emoties ervaren: blij zijn, ongelukkig zijn, liefde voelen, verdriet, verbazing, angstig voelen, gelukkig zijn. Er zijn verschillende soorten van emoties die je kunt voelen. Bepaal voor jezelf hoe jij je wilt voelen. Is dat mogelijk? Jazeker. Je kunt ieder moment van de dag bepalen hoe jij je voelt. Jij hebt controle over jouw emoties. Ga voor positieve emoties. Deze geven jou energie en maken je blij en gelukkig. In mijn online cursus “de kracht van gedachten” leer je meer over hoe je gedachten en emoties/gevoelens met elkaar kunt combineren. Wil je meer weten, volg dan de online cursus “de kracht van gedachten” via de website.

ABC blog- Focus

F=Focus 

Focus op wat jij wilt bereiken in je leven. Focus op wat jij wilt van het leven. Met de juiste focus kun jij alles bereiken wat jij wilt. Laat je aandacht niet gaan naar dingen die niet belangrijk zijn, maar focus op wat er wel toe doet. Laat je niet afleiden en belemmeren door uitdagingen in het leven, maar focus je op waar jij voor wilt gaan. Laat jouw focus zijn op positieve gedachten en positieve gevoelens. Hoe meer je focus is op positieve aspecten van het leven, hoe meer je positieve dingen naar je toe zult trekken.

ABC blog-geluksmomenten

G=Geluksmomenten 

Creëer voor jezelf geluksmomenten. Waar wordt jij gelukkig van? Heb je het druk met je werk, kids, verplichtingen enzovoort? Ten midden van alle drukte vindt een aantal momenten om ook iets te doen voor jezelf, wat jou blij maakt. Deze momenten geven jou energie. Je laad je hiermee op. Wat hebben anderen en jij eraan als je helemaal opgebrand bent? Durf te kiezen voor jezelf en jouw geluk. Durf je gelukkig te zijn of weet je niet hoe dat moet? Wil meer weten over geluk? Volg dan de online cursus over “gelukkig zijn, durf je dat” via de website.

ABC blog-hoe-gaat-het

H=Heden

Leef in het heden en ga voor jezelf na wat je nu kunt doen. Blijven hangen in het verleden brengt je niet vooruit, dat is al voorbij. Is er iets dat je moet leren uit het verleden; haal de les eruit en laat het verleden los. Leef in het nu en haal het beste uit het heden. Wat zou je nu anders kunnen doen. Wat zou je nu kunnen doen, waardoor jij verder kunt groeien in jouw leven, waardoor je vooruit gaat.

ABC blog-intuïtie

I=Intuïtie  

Leer jezelf aan om te luisteren naar jouw intuïtie, jouw innerlijke stem. Jouw intuïtie geeft je adviezen, ideeën, waarschuwt je wanneer het nodig is. Hoe meer jij luistert naar jouw intuïtie, hoe meer jij deze versterkt. Als je leert om ernaar te luisteren zal je versteld staan wat je diep van binnen weet. Heb vertrouwen in jouw intuïtie. Je kunt bouwen op jouw intuïtie.

ABC blog- ja-zeggen

J=Ja zeggen 

Zeg ja tegen de liefde. Zeg ja tegen tevredenheid. Zeg ja tegen geluk. Zeg ja tegen positiviteit. Zeg ja tegen een fantastisch gevoel. Zeg ja tegen positieve emoties. Hoe meer jij je aandacht richt op positieve gedachten en gevoelens, hoe meer deze zal toenemen. Een positieve gedachte leid tot een andere positieve gedachte, 2 positieve gedachten leiden tot meerdere positieve gedachten. Zo is het ook met je gevoelens. Hoe meer jij je aandacht richt op positieve gevoelens hoe meer deze gevoelens zullen worden. Wil je meer weten over positieve gedachten en gevoelens,  volg dan de cursus “de kracht van gedachten” via de website.

ABC blog-karma

K=Karma 

Karma is een woord uit het hindoeïsme en boeddhisme, dat betekent handeling of actie. Door het doen van goede karma (acties), krijg je goede reacties terug. Hoe meer je goede acties doet, hoe meer je het goede terug krijgt. Doe zoveel mogelijk goede acties. Denk positief, voel je geweldig en doe goed. Hoe meer je positiviteit zaait via jouw gedachten, gevoel en acties, hoe meer je positiviteit ontvangt.

ABC blog-Liefde

L=Liefde 

Liefde: mijn favoriete onderwerp. Liefde hebben voor een ander is heel gemakkelijk. Heb een ander lief, gaat meestal vanzelf. Hoe vanzelf, hoe gemakkelijk gaat het om liefde voor jezelf te hebben?  Hou ook van jezelf omdat je ook eigenliefde verdient. Jij verdient het ook om van jezelf te houden, omdat jij het waard bent om geliefd te worden, ook door jezelf. In de online cursus “geef meer om jezelf” die je kunt vinden op de website, staan er oefeningen waardoor de liefde voor jezelf meer kan worden. Met meer liefde voor jezelf gun jij jezelf het allerbeste.

ABC blog-meditatie

M=Meditatie                                                                                                                             

Meditatie geeft rust en energieMediteren kun je in de ochtend doen en/of in de avond. Heb je tijd om tussendoor ook te mediteren is dat mooi meegenomen. Laad jij je extra op. De volgende oefening kun je tussendoor doen: ga met je aandacht naar je hart en zie je hart als een mooie gouden zon gevuld met liefde en licht. Laat deze liefde en licht zich verspreiden door je hele lichaam en steeds verder naar buiten in de ruimte waar je bent. Hoe vaker je deze oefening doet, hoe beter je zult worden in het voelen van de liefde en licht in jouw hart en je zult het effect hiervan opmerken bij anderen.

ABC blog- nee-zeggen

N=Nee

Nee durven zeggen, omdat het niet goed aanvoelt als je “ja” zou zeggen. Vind je het soms lastig om “nee” te zeggen? Durf je voor jezelf op te komen en “nee” te zeggen? Vaak heeft dit te maken met angst voor de gevolgen als je nee zegt. Laat je niet leiden door angst, want deze is een slechte raadgever. Heb vertrouwen in jezelf, in jouw kracht, om “nee” te kunnen zeggen wanneer het nodig is. Vertrouwen in jezelf geeft je moed. De moed om voor jezelf op te komen. Wil je meer zelf vertrouwen ontwikkelen, zodat je meer vanuit jouw kracht gaat handelen en zelfverzekerd bent, volg dan de online cursus “vertrouwen” via de website. Jij hebt de kracht in jou om voor jezelf op te komen en te doen wat goed voor jou is.

ABC blog-onafhankelijk

O=Onafhankelijkheid 

Stel jij jezelf afhankelijk op van anderen? Ben jij voor jouw geluk en welzijn afhankelijk van anderen? Wat levert deze afhankelijkheid jou op? Dat je gelukkig voelen afhangt van anderen. Jouw geluk ligt in handen van anderen. Leer jezelf om ook emotioneel onafhankelijk te zijn. Leer jezelf om gelukkig te zijn, onafhankelijk van anderen. Doe ook die dingen die jou gelukkig maken. Waar wacht je nog op? Wees nu blij en voel je nu goed. Dat verdien jij.

ABC blog- pleasen

P=“Pleasen”

Pleasen betekent behagen. Ben jij ook zo iemand? Dat je de neiging hebt om anderen te pleasen en iedereen tevreden te houden? Dat je de behoeften en wensen van anderen op de eerste plaats zet, ten koste van jezelf? Het is belangrijk voor jou dat een ander persoon het goed heeft, dat hij of zij tevreden is. Ben je ook zo een “pleaser” in een relatie? Je cijfert jezelf compleet weg en jij ben dan niet belangrijk. Heb je weleens erbij stil gestaan hoe jij je op die momenten voelt? Voelt het goed aan om continu een ander te pleasen, waarbij jij jezelf vergeet? Zorgen voor een ander is prima, maar vergeet jezelf niet. Denk ook aan jezelf, zorg goed voor jezelf. Want jij bent ook belangrijk. Jouw behoeften en wensen doen er toe, ook in een relatie. Wil je weten wat er nodig is voor een gelukkig en tevreden relatie, volg dan de online cursus “bouwstenen voor een betere relatie” via de website.

ABC blog-quotes

Q=Quotes  

Hierbij een paar quotes van mij:                                                                                                      Lach vanuit jouw hart                                                                                                                        Voel je geweldig, fantastisch en mooi                                                                                             Leef en lach                                                                                                                                         Durf te doen                                                                                                                                       Wees een dankbaar persoon

ABC blog- realiteit

 R=Realiteit

Creëer iedere dag een nieuwe realiteit. Wees tevreden met wat je nu hebt en maak je leven iedere dag beter. Wacht niet op een ander, wees niet afhankelijk van een ander en ga voor een beter leven. Iedere dag kun je voor jezelf nagaan wat anders kan, wat beter kan. Wat je gisteren gecreëerd hebt, is verleden tijd. Wat je nu anders doet, creëert een nieuwe toekomst. Doe dit bewust en maak je leven beter door meer liefde, geluk en positiviteit toe te voegen.

ABC Blog-succesvol zijn

S=Succesvol  

Hoe succesvol voel jij je tot nu toe? Heb jij het gevoel dat je het maximale uit het leven gehaald hebt? Of ben je alleen bezig om te je zorgen te maken over van alles en nog wat? Ben je alleen aan het piekeren? Of ben je aan het leven? Aan het genieten van het leven? Waarom ben je op deze aarde? Geniet van het leven. Stormen zullen komen in je leven en ook weggaan. Leer van deze stormen en ga verder met leven en genieten. Durf gelukkig te zijn en je goed te voelen. In de online cursus “gelukkig zijn, durf je dat”, geef ik je tips om nog gelukkiger te zijn. Volg de online cursus via de website.

ABC blog- trouw-zijn

T=Trouw

Wees trouw aan jezelf, wat jij wilt, waar jij in gelooft. Wees trouw aan jouw waarden en normen. Laat je niet misleiden om je anders te gedragen dan jij wilt. Laat je niet beïnvloeden door anderen op een negatieve manier. Ga voor wat jij wilt en vind dat jij verdient.

ABC BLOG-uniek

U=Uniek 

Voel je uniek en speciaal, want dat ben je. We hebben allemaal unieke kwaliteiten. We hebben allemaal unieke talenten. Waar ben jij goed in, waar ben jij uniek in? Ga voor jezelf na waar jij goed in bent en koester het. Gebruik jouw unieke kwaliteiten en talenten in je dagelijks leven en zie hoe jouw leven steeds mooier wordt.

ABC blog-visualisatie

V=Visualisatie 

Heb jij dromen? Dingen die je heel graag wilt bereiken. Weet je wat je wilt en hoe het zal zijn, hoe jij je zult voelen als je dromen zijn uitgekomen? Maak een voorstelling hiervan in je hoofd. Creëer de beelden in je hoofd van je dromen en doelen. Maak dus een concrete voorstelling in je hoofd van wat je wilt. Stel je zelfs voor dat je het doel al bereikt hebt en wat je zult doen als jij je dromen en/of doelen al bereikt hebt. Voel ook erbij hoe is het als jij je dromen bereikt hebt. Met deze oefening maak je de details van wat je wilt, helder voor jezelf.

ABC blog- welvaart

W=Welvaart

Voel jij je ook zo rijk? Rijk als in gezondheid, relaties, persoonlijke groei? Je kunt je zelf welvarend vinden doordat je gezond bent of dat je hele mooie relaties hebt met anderen. Mentaal kun jij je rijk voelen doordat je wijzer geworden bent in de loop der jaren door bijvoorbeeld wat je hebt meegemaakt in het leven. Maar je kunt ook kennis hebben op gedaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling door boeken te lezen en het toe te passen. Het volgen van cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling kan je ook helpen om te groeien en wijzer te worden. Je bent nooit te oud om te leren. Ook de online cursussen die ik aanbied kunnen je helpen bij jouw persoonlijke ontwikkeling 

ABC blog- x-factor

X=X-factor  

We hebben allemaal dat bijzondere in ons, dat wow- factor. Weet jij wat jou bijzonder maakt? Het zit in jou. Je moet het alleen ontdekken. Wat maakt jou tot een bijzondere persoonlijkheid? Welke kwaliteit maakt jou uniek? Maak contact met de x-factor in jou en leef vanuit jouw x-factor.

ABC blog- zeg ja-tegen-jezelf

Y=Yes

Say Yes!! Waar tegen kun je Yes (Ja) zeggen. Je kunt tegen jezelf ja zeggen; met andere woorden dat jij jezelf accepteert zoals je bent. Vaak zijn wij geneigd om ons alleen te focussen op onze tekortkomingen, op wat we niet goed doen. We leveren veel kritiek op ons zelf en kraken ons zelf af. Als je weet wat anders kan, kun je deze punten van kritiek verbeteren. Maar jezelf alleen afkraken en afwijzen is niet nodig. Werk aan jezelf, verbeter jezelf en zeg Yes tegen jezelf. Want ik weet het zeker dat je veel meer mooie kwaliteiten in je hebt dan alleen maar negatieve kwaliteiten. Laat jouw focus zijn op die mooie kwaliteiten die je in je hebt. Hoe meer jij je daarop focust, hoe sterker jij deze maakt. Dus say Yess tegen jezelf en jouw mooie eigenschappen en verbeter datgene wat niet bevalt aan jezelf.

ABC Blog-zelfverzekerd zijn

Z=Zelfverzekerd     

Wees zelfverzekerd voor meer geluk in jouw leven. Voel jij je onzeker? Onzeker over bijvoorbeeld jouw uiterlijk, jouw werk, jouw relatie? Wat is het resultaat van dit onzeker gevoel: dat jij ongelukkig bent. Weten wat jij kunt en waard bent, maakt dat je zelfverzekerd wordt. Dat je durft om te zijn wie je bent. Met een zelfverzekerde houding bereik je veel meer in het leven en krijg je meer zelfvertrouwenWil je meer weten over hoe jij je zelfvertrouwen kunt versterken, kijk dan naar de online cursus “vertrouwen” die ik je aanbied via de website.

Dit was dan de ABC blog van Sb4ucoaching. Heb je nog vragen of wil je weten waarmee ik je kan helpen, je kunt mij bereiken op het telefoonnummer via de website. Je kunt mij uiteraard ook mailen.

Wil jij ook een leuker leven?