5 redenen waarom eigenwaarde zo belangrijk is

Eigenwaarde levert jou een fantastisch leven op

Heb je er weleens over nagedacht waarom het hebben van eigenwaarde in jouw leven nodig is? Wat levert het op?

Ik geef je 5 redenen waarom je eigenwaarde in jouw leven zou moeten hebben: 

1. Als jij eigenwaarde hebt, kies je voor jezelf. Als jij weet wat je waard bent en hoeveel je waard bent (en dat is heel veel), dan laat je niet over je heen lopen. Zodra jij door hebt dat je niet netjes behandelt wordt, durf je er iets van te zeggen. Met eigenwaarde kom je voor jezelf op.

2. Met eigenwaarde ben je niet afhankelijk van anderen. Je bent zelfstandig en gaat voor jouw geluk. Je kiest voor een gelukkig leven vol met plezier.

3. Heb je eigenwaarde, dan durf je nee te zeggen wanneer het nodig is. Je zegt nee, wanneer iets jou niet bevalt en het schadelijk is voor jou. Je maakt de juiste keuzes en gaat voor wat goed is voor jou.

4. Eigenwaarde maakt dat je liefde hebt voor jezelf. Je houdt van jezelf; niet omdat je egoïstisch bent, maar omdat je weet wat je waard bent. Je voelt liefde voor jezelf.

 5. Het resultaat van het hebben van eigenwaarde is dat je durft te zijn zoals je bent. Je durft jezelf laten zien zoals je bent en hoe je bent. Met eigenwaarde heb jij jezelf omarmd en geaccepteerd.

Wil jij ook een leuker leven?